28/04/2017

Sant Celoni recupera la formació professional de Química després de molts anys d'esforços

L'Institut Baix Montseny oferirà el Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial, en modalitat dual, per al curs 2017–2018

institut químicaSant Celoni recupera la formació professional de Química després de molts anys d'esforços. El Departament d'Ensenyament ha decidit implantar el CFGS de Química Industrial a l'Institut Baix Montseny per al curs 2017–2018 en resposta a  la demanda realitzada des de fa anys per part de l'Ajuntament i les empreses, i d'una manera més constant aquest darrer any i mig.

Sant Celoni és un dels territoris amb major concentració d'empresa química de Catalunya. Aquestes empreses generen molts llocs de treball directes i indirectes al nostre municipi i àrea d'influència. Cada cop més, l'empresa química necessita professionals qualificats per controlar els processos químics en els que treballen. Per aquesta raó, la necessitat que el municipi pogués oferir un CFGS de Química Industrial ha estat una demanda històrica de les empreses.

Durant el darrer any i mig, les empreses químiques i l'Ajuntament han treballat colze a colze per reivindicar aquesta formació al territori. En les diverses reunions mantingudes amb el Departament d'Ensenyament s'ha posat de manifest la necessitat que tindran les empreses en els propers anys de cobrir més de 100 llocs de treball de tècnic en Química Industrial. La Cambra de Comerç de Barcelona i la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic -FEDEQUIM-, també han mostrat el seu suport a la iniciativa.

estudis químicaAquest cicle formatiu capacita els alumnes per organitzar i controlar les operacions de les plantes de procés químic i de cogeneració d'energia i serveis auxiliar associats. El cicle té una durada de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics i s'oferirà en modalitat dual.

La formació professional dual combina l'aprenentatge en una empresa química amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre l'Institut i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes. Recupera el model d'aprenent garantint una formació professional que millora la qualificació i inserció laboral dels estudiants. L'estada laboral de l'alumne a l'empresa és retribuïda amb dues modalitats, contracte laboral o beca.

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha volgut insistir en què "els alumnes surten amb feina i aquest  ha estat un dels motius principals perquè com municipi apostem fort per tirar endavant aquests estudis. En moments de precarietat laboral, especialment entre els joves, poder oferir una formació que garanteix feina en acabar, és molt i molt important".

Amb la incorporació d'aquest cicle es consolida una oferta de formació professional de qualitat a Sant Celoni, conjuntament amb els cicles de grau mitjà de Gestió Administrativa i Manteniment electromecànic i  el de grau superior de Mecatrònica industrial amb modalitat dual, tots amb més d'un 80 per cent d'inserció laboral.

Per a més informació sobre l'oferta formativa d'educació postobligatòria de l'Institut Baix Montseny, el dissabte 6 de maig de 10 a 12 h es realitzarà una jornada de portes obertes al mateix centre.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina