27/03/2017

12 idiomes diferents es van unir per celebrar el Dia Mundial de la Poesia a Sant Celoni

Dia mundial de la poesiaEl dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo la poetessa Antònia Vicens ha escrit el poema La poesia, que s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L'Oficina de Català de Sant Celoni i la Biblioteca l'Escorxador es van sumar, dimecres 22 de març, a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb l'organització d'una lectura de poemes, en què hi van assistir una cinquantena de persones.

En el transcurs de l'activitat, la qual s'emmarca en els diversos actes que s'han fet arreu, es van adreçar unes paraules d'agraïment per la participació i, alumnes dels Cursos de Català van llegir el poema La poesia en català i en la seva llengua materna (alemany, anglès, àrab, castellà, eusquera, francès, gallec, italià, mandarí i romanès). Igualment, en Pablo, un dels alumnes dels Cursos de Català, va traduir el poema al portuguès i també es va poder escoltar.

A més a més, es van recitar altres poemes en català, castellà i rus, i en Joan, un usuari de la Biblioteca, va versificar un poema de creació pròpia. Finalment, aprofitant que era el Dia Mundial de l'Aigua, es va poder escoltar el poema Font de Sant Marçal, de Guerau de Liost.

Més informació:
Bloc de la Biblioteca l'Escorxador
El portal de les lletres catalanes
Bloc Emociona't amb la poesia

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina