Escut Ajuntament

Notícies

Sax SalaDes de fa molts anys, diverses persones voluntàries han donat i donen suport dins les aules d'ensenyaments inicials en l'aprenentatge de la lectoescriptura als cursos del Centre de Formació d'Adults Baix Montseny. En aquests moments es cerquen amb urgència voluntaris per aquests projectes:

  1. Acompanyament escolar: per aquest programa es necessiten voluntaris per acompanyar a dos alumnes de Graduat en educació secundària d'un perfil adult, amb dificultats de comprensió, en llengües i matemàtiques.
  2. Acompanyament lingüístic: per aquest programa es necessiten voluntaris per alumnes que cursen el curs d'alfabetització per fer conversa en català.

Si disposes de temps lliure i vols col·laborar en algun projecte de voluntariat educatiu pots contactar amb l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, a la Rectoria Vella (93 864 12 13) enviant un mail a educacio@santceloni.cat o omplir aquest formulari.

Fa 3 anys, es va aprovar el reglament municipal del voluntariat i l'escola d'adults va organitzar els seus programes de voluntariat en el marc d'un nou projecte amb tres àmbits d'intervenció:

  • Suport a l'aula: suport a la lectura dels ensenyaments instrumentals. Sobretot als grups d'alfabetització i neolectors. Enguany s'estudia ampliar-ho als grups d'alfabetització digital.
  • Acompanyament escolar: un suport formatiu que permet un acompanyament i reconeixement de la tasca que l'alumne du a terme fora de l'aula. D'aquesta manera es creen nous referents i vincles socioafectius, es reforcen hàbits i estratègies d'aprenentatge (actitud positiva, concentració, confiança, interès, autoestima) i d'organització del temps tot potenciant l'autonomia i l'aprenentatge autodirigit.
  • Acompanyament lingüístic: aquesta modalitat s'enceta aquest curs. S'ofereix a persones nouvingudes que no entenen el català (o bé que tenen un nivell molt inicial en aquesta llengua) i que estan duent a terme, de manera simultània, un procés d'alfabetització. L'objectiu és una aproximació a la llengua catalana i facilitar la comprensió i producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

Més informació:

Escola d'Adults
Sax Sala - Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny
c. Montserrat, 28
Tel. 93 867 41 75

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Informació publicada el 14 de febrer de 2017