Escut Ajuntament

Inici / Cultura / Entitats i Ciutadania / Tens dubtes en relació a aspectes de gestió de la teva entitat?

Accedeix a la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya
Tens dubtes al voltant d´aspectes de gestió del dia a dia de la teva entitat? Vols millorar-ne l'organització, funcionament i resultats i afrontar els reptes del sector associatiu?.

Des del web de la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya (Xarxanet.org) pots adreçar-te a diversos serveis gratuïts d'assessorament per a entitats sense ànim de lucre i resoldre els teus dubtes.

  • Jurídic: Estigues al dia sobre el marc jurídic associatiu i del voluntariat. Respon les qüestions entorn als tràmits que s'han de portar a terme davant del Registre i aquells aspectes relatius al dret civil, mercantil i laboral així com a les qüestions fiscals i d'assegurances que afecten la gestió diària de l'entitat.
  • Formació: Determina les necessitats formatives de la teva entitat i dissenya els itineraris formatius adients a cada voluntari/ària. Treballa la qualitat tot millorant els processos de formació interna i externa. Informa't sobre el cursos del Pla de Formació del Voluntariat i la formació de formadors.
  • Projectes: Millora les actuacions i impacte de l'entitat mitjançant l'elaboració, implementació, planificació, comunicació, seguiment i avaluació dels projectes d'intervenció. Troba recursos per presentar de forma exitosa els projectes i les convocatòries d'interès pel seu finançament.
  • Pàgines web: Descobreix les possibilitats de la pàgina web com a eina de comunicació i treball en xarxa. Informa't i aprofita els avantatges de les noves tecnologies per millorar la gestió de l'entitat i plantejar-se models innovadors d'intervenció.
  • Estratègies de gestió: Coneix els mecanismes i eines de direcció i gestió d'entitats per tal de millorar-ne l'organització i adaptar-la a les necessitats del tercer sector. Informa't sobre els canvis i nous models de funcionament de les entitats: estratègia, finançament, organització interna, recursos humans i comunicació.