23/08/2016

Descobreix les Llobateres, principal zona humida del municipi, punt d'observació de flora i fauna

Passejades d'estiu (i V): L'aiguamoll de Les Llobateres des de la Batllòria (recorregut alternatiu amb un tram sense senyalitzar)

L’inici d’aquesta passejada el trobem al municipi de la Batllòria, a 6,5 km de Sant Celoni. Per arribar anirem per la carretera c-35 en direcció Hostalric. Després de passar Gualba agafarem la sortida a mà dreta que ens indica l’entrada al municipi de la Batllòria i prendrem el C/ de la Tordera a mà dreta fins arribar al camp de futbol.
Després de deixar el cotxe, just a la cantonada del camp de futbol, trobarem el senyal d’inici d’aquest itinerari lineal que es pot fer tant a peu com en bicicleta i que té una durada d’1h 10min. si el fem a peu.

L'itinerari proposat és un recorregut alternatiu que es desvia de la ruta senyalitzada per fer un tram al costat del riu. Tant el punt d'inici com el final coincideixen amb l'itinerari marcat.

Agafarem el camí que ressegueix la Tordera per la seva riba dreta. Per tant, creuarem el riu pel nou pont. La llera del riu en aquest punt és ample i les aigües van calmades, i si us animeu a acostar-vos a algun braç d'aigua lenta podeu trobar ànecs collverd o tortugues de rierol entre les bogues, o fins i tot martinets blancs o bernats pescaires (més informació).

Un tros més endavant arribarem al pont sobre l'autopista, que deixem a la dreta. S'inicia un tram on el riu es separa del camí, i deixa a la nostra esquerra una vasta extensió on predominen els conreus, i en la qual l'empresa ATLL ha dut a terme una intensa replantació d'arbres i plantes de ribera (més informació). A continuació arribem al pas sota l'autopista que porta a Fuirosos, i el camí a partir d'aquest punt passa al costat d'un viver que ens permet continuar la passejada a recer d'una llarga avinguda d'oliveres de grans dimensions. Tot seguit, arribem a un altre pont sobre l'autopista, que també deixem a la dreta, i el camí es separa de l'autopista per creuar una extensa plantació de plataners, al final de la qual entrem a les Llobateres. Per arribar al punt d'observació, rodegem el perímetre cap a la dreta.

La zona humida de les Llobateres és el resultat de l'activitat d'explotació i restauració d'una antiga gravera. Aquest espai natural ha generat un paisatge de ribera excepcional i un interessant punt d'observació de flora i fauna d'ambients aquàtics a la plana al·luvial de la Tordera.

 

Pont de la BatllòriaViver de Can PonçLes Llobateres
Pont de la BatllòriaViver de Can PonçLes Llobateres

 

Més informació: Les Llobateres, al portal de Turisme

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina