29/06/2016

El Ple municipal escollirà avui el projecte guanyador de l'Ajuntament jove

Arxiu externLa Sala petita de l'Ateneu acollirà el dimecres 29 de juny la cinquena edició del ple extraordinari Ajuntament Jove que haurà d'escollir un dels 4 projectes presentats pels alumnes de 4t d'ESO dels centres Cor de Maria, La Salle, L'Avet Roig i l'Institut Baix Montseny.

El projecte consisteix en què els alumnes de 4t d’ESO centrin el seu treball de recerca en una temàtica o problemàtica real del municipi, facin una anàlisi del tema i, posteriorment, elaborin un projecte d’actuació per millorar o solucionar el problema. A final de curs els quatre treballs són defensats oralment pels alumnes davant el Ple municipal, qui en determina la proposta més idònia i encomana als tècnics municipals un estudi per a la seva implantació.

Durant el curs 2015 – 2016, els alumnes han hagut de fer un bon anàlisi del tema escollit i argumentar correctament la viabilitat i idoneïtat de la seva proposta de millora o solució del tema analitzat.
Per donar suport als alumnes de 4rt d’ESO, s’han fet dues sessions presencials de suport a l’alumne i suport online dels tècnics referents:
• Sessió política on s’explica el funcionament de l’Ajuntament: com s’organitza, qui forma part del ple, les formes de participació dels ciutadans.
• Sessió tècnica amb tècnics de l’Ajuntament que han pogut assessorar als alumnes en el treball escollit.
• Suport online dels tècnics referents del projecte Ajuntament Jove als alumnes de 4rt d’ESO.

Per tirar endavant aquest projecte de manera satisfactòria, ha estat imprescindible la implicació de totes les àrees de l’Ajuntament, equip docent i alumnes de 4t d’ESO:
• El personal directiu i tècnic de les diferent àrees de l’Ajuntament han elaborat fitxes orientatives sobre possibles temàtiques a analitzar i han donat suport als joves de 4rt d’ESO en l’anàlisi del tema escollit.
• El personal de la Biblioteca Municipal L’escorxador ha donat suport a l’alumnat de 4rt d’ESO en la recerca bibliogràfica sobre com elaborar un projecte i en la recerca de material de referència sobre el tema escollit.
• L’equip docent ha facilitat les sessions amb la regidora/alcalde on s’explicava el funcionament de l’Ajuntament i la importància de la implicació dels joves en el seu entorn més immediat.
• Els tutors del treball han fet el seguiment i assessorat en metodologia, recursos i propostes als alumnes en l’elaboració del treball de recerca.
• Els alumnes han treballat en equip i han elaborat el treball de recerca.

Els treballs de recerca presentats pels centres educatius de Sant Celoni aquest curs 2015-2016 són els següents:

Cor de Maria
Nom del projecte:  Sant Celoni, poble casteller, t’hi apuntes?
Tutors: Xavi Becerra i Marta Planells
Autors: Núria Clos, Arnau Garriga, Anna Sorroche, Carlos Fernández i Judit Martínez.

L'Avet Roig
Nom del projecte: Els entorns de Sant Celoni
Tutora: Lurdes de Tomás
Autors: Alba Prat, Oriol García, Miquel Lechuga i Marina Segura

Institut Baix Montseny
Nom del projecte: Viure sense viure
Tutora: Patricia Illán
Autors: Alba Carbó i Clàudia Pino

La Salle
Nom del  projecte: Una alimentació saludable
Tutora: Lupe Gonzálvez
Autors: Marc Argemí, Álvaro Escudero, Anna Pujadas, Mariona Somoza, Abel Sufuentes i Martina Turón

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina