05/02/2016

Tot a punt per gaudir del Carnaval i el Ball de Gitanes a Sant Celoni i la Batllòria

Ball de Gitanes i Carnaval 2016

la rua encapçalada pel Rei Carnestoltes tindrà lloc aquest dissabte amb la participació de 13 comparses i més de 600 participants. A partir de les 7 de la tarda, al carrer Esteve Cardelús hi haurà la concentració de comparses i a 2/4 de 8 sortirà la rua, seguint els carrers següents: Esteve Cardelús, passeig Rectoria Vella, Torras i Bages, Ramis, Grup Escolar, passeig dels Esports, plaça Comte del Montseny, Sant Martí, carretera Vella, Anselm Clavé, plaça de la Vila, Torras i Bages i acabarà el passeig Rectoria Vella, davant la Biblioteca.  

A més de la comparsa del rei Carnestoltes, que iniciarà la rua amb es personatges dels Bocs i Cabres, hi haurà les següents comparses:

  1. Rei Carnestoltes
  2. Pressumptament corruptes
  3. Genials
  4. Marietes al jardí
  5. Màquina de xiclets
  6. Caramels
  7. Llar d'infants “Els petits gegants”
  8. Les esponges flonges
  9. Star Wars
  10. Els il·luminats del bàsquet
  11. Secretos de un estuche
  12. King Àfrica
  13. Miquelets
  14. Bollywood

A partir de les 9 del vespre, al Pavelló Municipal d'Esports 11 de setembre, hi haurà el sopar de Carnestoltes amb més de 600 persones apuntades i el lliurament dels premis al  XX Concurs de Comparses, amb premis a les comparses: la més original, la més animada, la més elaborada i la més votada. El jurat està format per un representant de cada comparsa participant i tres persones vinculades a l'àmbit creatiu.

Seguidament, a  les 10 de la nit i fins 2/4 de 4 de la matinada, al Pavelló, hi haurà el  Ball de disfresses per a tothom amb SANTI AL NATURAL, i seguidament, a partir de 2/4 d'1, el DJ MARSAL VENTURA . Hi haurà servei de bar i de guarda-roba a càrrec de l'entitat ASCA. L'entrada és gratuïta i l'aforament és limitat.

 

El Ball de Gitanes, omplirà la plaça de la Vila de gom a gom
La consellera de la Presidència, Neus Munté, serà la convidada d'honor

El diumenge 7 de febrer hi haurà la festa del Ball Gitanes. Enguany per garantir una millor seguretat i en compliment de la normativa vigent, s'ha instal·lat un nou sistema de grades amb seients.

La concentració dels balladors i la comparsa de Gitanes serà a 3/4 d'11 del matí, a l'Esplai de la gent gran que arribaran amb cercavila fins a la plaça de la Vila. Itinerari: c. Balmes, c. Germà Emilià, ctra. Vella, c. Sant Pere, c. St. Josep, c. Sant Martí, c. Balmes, c. Germà Emilià, c. Major, pl. Comte del Montseny, c. Major,  pl. de l'Església , c. Major i pl. de la Vila.

A partir de les 12 del migdia, hi haurà el Ball de Gitanes que començarà amb la solemne entrada a la plaça de la Vila del Capità de Cavalls, el Vell i la Vella i els Diablots. Tot seguit, i després dels tradicionals discursos, inici del Ball de Gitanes de Sant Celoni amb els balladors de la Colla del Ferro i de la Colla del Filferro, acompanyats per la Principal del Ferro. En total hi ha 440 persones que participen a la comparsa de Gitanes, 364 balladors, 35 músics, 30 diablots i diversos col•laboradors.

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, serà la convidada d'honor de la ballada d'enguany. Té previst arribar a dos quarts de 12 del migdia a l'Ajuntament on la rebrà l'alcalde Francesc Deulofeu i els regidors i regidores del consistori.

A la tarda, a partir de les 6 de la tarda al Teatre Municipal Ateneu, ball de disfresses infantil a càrrec de Jaume Barri

I dimecres 10 de febrer, la vetlla del Carnestoltes amb l'enterrament de la sardina i el correfoc. A partir de  les 7 de la tarda, hi haurà la vetlla i l'enterrament de la sardina. Tot fent un tomb pels ravals i acompanyats pels timbalers de la Colla de Diables de Sant Celoni, conduirem la finada fins la plaça Josep Alfaras. Itinerari: pl. de la Vila, c. Torras i Bages, c. Bellver, pl. del Bestiar, c. de les Valls i  pl. Josep Alfaras

A la plaça Josep Alfaras, després de la crema, s'iniciarà el correfoc amb la Colla de Diables de Sant Celoni. Itinerari: pl. Josep Alfaras, c. Sant Roc, c. Sant Joan, c. Sant Antoni, c. Anselm Clavé i pl. de la Vila.

 I per acabar les festes de Carnaval, sardinada i concert

El divendres 12 de febrer, a les 9 del vespre, al Teatre Municipal, sala petita, l'entitat de Bocs i Cabres organitza sardinada i concert amb Carles Belda. El preu del tiquet per al sopar i el concert és 8 euros i es podrà comprar el mateix dia, a partir de les 8 del vespre, al Teatre Municipal Ateneu.

A la Batllòria també celebren el carnaval! Consulta el programa: Festa de Carnaval 2016 a la Batllòria

Tota la programació a www.santceloni.cat/carnaval

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina