Turisme

28/10/2015

  • Títol 2. Portal de les Hores (ca)

  • 2. Portal de les Hores

  • imatge play ruta audioguiadaimatge anterior ruta audioguiada
    imatge següent ruta audioguiada
    imatge llista ruta audioguiada
    imatge idioma ruta audioguiada




  • Ara us trobeu entre els carrers de Sant Martí i Major, on estava situat el portal i la Torre de les Hores, la segona ampliació de la muralla. Damunt del portal hi havia una capella on s'hi venerava Santa Tecla i al cim s'hi trobaven les campanes del rellotge públic, raó per la qual es coneixia amb aquest nom.

    El fet que Sant Celoni es trobés a  mig camí entre Barcelona i Girona, en una època en què el trajecte s'havia de fer en dues jornades a cavall, afavorí l'establiment d'hostals i l'aparició d'oficis artesanals. En el segle XVI, moment econòmic favorable on ja constaven 105 cases al poble, la majoria de caps de família treballaven com artesans que proveïen el mercat local i del Baix Montseny, destacant els  teixidors de llana i lli, els sabaters i sastres i els relacionats amb les feines del camp com ferrers i boters, així com els hostalers.

    L'estructura de les cases era simple, amb una planta baixa a la qual s'hi accedia per una porta ampla que donava pas a l'obrador o taller  i un o dos pisos. A la llinda de les portes podeu observar algunes inscripcions d'aquesta època que fan referència a alguna data, al nom dels propietaris o el símbol dels diferents oficis. Podeu observar també les decoracions d'algunes finestres originals del segle XVI, que destaquen pel decorativisme característic de l'estil gòtic tardà.

    Ara seguiu avall pel carrer Major fins arribar a la plaça de l'Església.

Pujar al principi de la pàgina