Dissabte, 23 de maig de 2015

Festa solidària

Setmana per la Pau 2015

Setmana per la Pau 2015Un any més, la Coordinadora d'Entitats Solidàries de Sant Celoni organitza la Setmana per la Pau, amb el lema: PAUssonatges: jo també ho puc ser!. L'objectiu és sensibilitzar a la població, posant la mirada en 8 personatges que van voler transformar les injustícies del seu entorn.

Els PAUssonatges han estat escollits per alumnes d'ESO de cada centre educatiu. Cada grup d'alumnes ha treballat el seu personatge: Vicenç Ferrer al Cor de Maria; Nelson Mandela i Elizabeth Eidenbenz a l'IES Baix Montseny; Martin Luther King a La Salle;  Rigoberta Menchú i Rosa Parks a L'Avet Roig; Aimé Césaire i Léopold Sédar Senghor a La Tordera. Els joves han pogut conèixer la seva vida i la seva aportació en el context històric en el qual han viscut. Els diferents grups d'ESO han preparat diverses activitats per tal de presentar el seu PAUssonatge a altres alumnes més petits. Durant la propera setmana ho exposaran als cursos de 5è i 6è de primària, ja sigui del propi centre o a altres escoles.

La Coordinadora d'Entitats Solidàries ha preparat, també, un conte que s'explicarà als cicles inicial i mitjà de tots els centres educatius. Aquest, reviu diferents circumstàncies injustes que han viscut els personatges escollits i  la manera com van lluitar per canviar-les. El conte es titula Ghusun al país de la injustícia, i el podeu llegir aquí.

La Setmana per la Pau tindrà la festa de cloenda el dissabte 23 de maig al carrer Major de Dalt i la plaça Comte del Montseny, a partir de les 17h. A més de tots els treballs realitzats pels alumnes d'ESO dels diferents centres educatius, hi haurà música, poemes, contes, exposició, jocs i tallers.

Durada: De 17 h a 19.30 h
Organitza: Coordinadora d'Entitats Solidàries
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina