Escut Ajuntament

20/03/2015

L'activitat s'emmarcava en la celebració del Dia Mundial de la Poesia organitzat per l'Oficina de Català i la Biblioteca l'Escorxador

Dia mundial de la poesiaL'Oficina de Català de Sant Celoni i la Biblioteca l'Escorxador es van sumar a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb l'organització d'una lectura de poemes, en què hi van assistir una seixantena de persones. El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo el poeta lleidatà Jaume Pont ha escrit el poema Illa escrita, que s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

En el transcurs de l'activitat, la qual s'emmarca en els diversos actes que s'han fet arreu,  es van adreçar unes paraules d'agraïment per la participació i, alumnes dels Cursos de Català i usuaris de la Biblioteca van llegir el poema Illa escrita en català i en la seva llengua materna – anglès, àrab, castellà, eusquera, francès, gallec, romanès, rus i urdú.

A més a més, es van llegir poemes d'autors de renom com Joan Salvat-Papasseit, Joan Margarit, Joan Barril, Vicent Andrés Estellés, Màrius Torres i Miquel Martí i Pol o no tan coneguts com Juan Luis Domínguez i Rosa Leveroni.