22/01/2015

Inauguració de l'exposició Estels, ermites i esglesioles del Montseny. Fotografies de Mariano Pagés, aquest dissabte a les 19 h a la Rectoria Vella

Durant l'acte d'inauguració es presentarà el llibre del mateix títol

Santa Anna (Breda)

Aquest dissabte 24 de gener a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l'exposició Estels, ermites i esglesioles del Montseny. Fotografies de Mariano Pagés que es podrà veure a la Rectoria Vella fins el 15 de març. Durant l'acte d'inauguració es presentarà el llibre del mateix títol.

Estels, ermites i esglesioles del Montseny és un treball fotogràfic que recull l'arquitectura religiosa de la muntanya, fent un recorregut nocturn per 21 municipis entre les comarques d'Osona, el Vallès Oriental i la Selva. Són fotografies de temples de petita escala disseminats pel massís i el seu entorn. La totalitat de l'obra s'ha realitzat durant la nit, sovint en condicions de foscor total i agafant els edificis com a protagonistes. El patrimoni -religiós, arquitectònic i cultural- és l'eix del treball, i es representa d'una manera inèdita, amb un caire artístic i amb marcats contrastos de temps, velocitat, foscor i lluminositat.

La tècnica: per a una millor comprensió de l'obra, es pot assenyalar que les imatges de la mostra són, naturalment, fotografies. Es tracta de creacions que van ser generades a partir d'un treball in situ amb la llum. El resultat final no és producte d'un collage, un muntatge o clonatges amb photoshop o programes de disseny gràfic. Només compta amb la manipulació necessària del revelat digital. En condicions de foscor total es realitzen fotografies de llarguíssima durada, on l'arquitectura és il·luminada amb espelmes, llanternes o cops de flash segons el cas. Mentrestant, durant l'extens període de temps que dura la captació de la imatge, la rotació del planeta es manifesta deixant l'empremta lluminosa que escriuen les estrelles sobre el sensor de la càmera.

Horari de visita: dijous, divendres i dissabtes de 5 a 8 del vespre. Diumenges i festius de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

Visita guiada a càrrec del fotògraf: diumenge 8 de març a les 6 de la tarda

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina