27/08/2014

Sant Celoni presenta la seva Festa Major!

Del 5 al 8 de setembre la vila es dividirà festivament entre Senys i Negres

Roda de premsa presentació Festa Major de setembre 2014Del 5 al 8 de setembre Sant Celoni estarà de Festa Major. Segons l'alcalde Joan Castaño, durant aquest dies la vila esdevé en “un lloc de trobada, una festa d'acollida que cada any implica a més persones i a més entitats, amb el protagonisme creixent de les colles de Senys i Negres”.

Durant aquests darrers mesos les entitats, les diferents comissions de treball i l'Ajuntament  han estat treballant amb el repte d'aconseguir mantenir la qualitat i la diversitat de la programació d'aquesta Festa Major comptant amb el mateix pressupost que l'any passat, 140 mil euros, però dedicat més a activitats. Segons la regidora de Cultura, Júlia de la Encarnación, això s'ha aconseguit “amb un control de la despesa que ja va començar fa tres anys i que aquest any continua”. Motiu pel qual, “cal novament agraïr l'esforç de totes les persones, entitats i colles per fer possible la festa”.

Els programa inclou actes variats, per a tots el gustos i totes les edats si bé, segons la regidora de Cultura “aquest any en concret hem volgut mantener les activitats adreçades al públic familiar i es presenta una novetat important a la dinamització de la festa, la Srta Muntanyetes estarà acompanyada del Baró de Pam i Mig, un nou personatge que s'afegeix a la festa”.

En el context actual, destaca l'esperit solidari de la Festa Major d'enguany amb les proves solidàries que tindran lloc dissabte 30 d'agost amb la recollida d'aliments i la donació de sang on les persones que donin sang per primera vegada tindran més puntuació. En la mateixa línea, la venda de productes a la paradeta la gestionarà la Fundació Acció Baix Montseny.

La festa de barraques i concerts es manté al pàrquing del pavelló, mantenint el criteri que entitats i ajuntaments van acordar l'any 2008 de plantejar un espai cèntric i fer rotació  de l'espai de concerts i barraques, cada dos anys Es manté també la ubicació de la fira a l'aparcament de la Forestal. Des de l'Ajuntament s'ha volgut insistir en el comportament cívic i respectuós de la gent  i en el consum responsable.

 

Senys i Negres es fan notar  

De fet, ja fa dies que Sant Celoni bull amb la força dels Senys i els Negres i els seus preparatius... amb les seves paradetes, engalanant cases i carrers, enviant tuits amb #FMsantceloni. Durant la primera setmana de setembre, Senys i Negres treballaran de valent per garantir que cases, places, carrers i aparadors de botigues estiguin ben engalats per donar força a les colles.

La Colla dels Montnegres comptarà amb nou material: una ronyonera-butxaca, un clauer i un llapis de memòria personalitzats. A més, faran una campanya oberta a tothom per escollir el disseny de la nova samarreta de l'any vinent.

La Colla dels Montsenys organitzarà actes cada tarda, a partir de l'1 de setembre, per obrir els preparatius de la festa a tothom. De cara a engalanar carrers i botigues,  regalaran roba verda per qui en necessiti.

Com cada any, el dijous previ a la Festa major hi haurà els sopars de colles.

 

Les activitats de les entitats també sumen! El pregó a càrrec de Trup de Nassos en motiu del seu 20è aniversari

La Festa està farcida de moltes propostes i activitats que promouen les entitats. El pregó de la festa anirà càrrec de Trup de Nassos, en motiu  del 20è aniversari.

La Festa també comptarà amb la ballada de Passaltpas i Bastoners, el correfoc dels Diables, la cercavila de gegants,  el berenar de l'Associació Neurològica, el dinar de Festa Major de la Clau...

 

Estand de SOM.NIT a l'espai de barraques i concerts

A l'espai de barraques i concerts hi haurà un estand de SOM.NIT per conscienciar els joves sobre els riscos associats al consum de drogues i alcohol, així com minimitzar les actituds incíviques. La intervenció "in situ" de voluntaris i professionals de Creu Roja comptarà amb la complicitat i el suport de les deu entitats que participen en les barraques i és un pas més, a tot el treball d'informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues en espais d'oci nocturn i consum que es va duent a terme des de l'Ajuntament.

 

Els concerts a l'espai de barraques

Divendres 5 de setembre
8 vespre: BALL/TALLER DE SWING, amb Montswing
2/4 de 12 nit: CONCERT amb THE SEY SISTER
Tot seguit: CONCERT amb MANDANGA

Dissabte 6 de setembre
11 nit: DJ RAMON, sessió DJ remember 70, 80 i 90.
Tot seguit: CONCERT  amb ITACA BAND
Tot seguit: DJ RAMON, sessió DJ èxits de casa, internacionals i d'actualitat

Diumenge 7 de setembre
2/4 d'12 nit: CONCERT amb LA BANDA DEL PANDA
Tot seguit: CONCERT amb EBRI KNIGHT

 

Novetats al Corremonts!

La comissió de corremonts ha acordat, noves propostes: una nova prova puntuable de futbol sala, premi al millor aparador, més punts per al nous donants de sang, la cursa d'ermites tindrà tres modalitats de participació (popular, competició i accessibilitat). Es mantenen algunes de les proves habituals com l'estirada de corda, la rucada, el correxutxes, el correxarrups..., però també amb algunes novetats importants! Aneu preparant màscares per al correxutxes i calcetes i calçotets tunejats dels senys o negres per al correxarrups!

 

Dispositiu organitzat en cas de pluja

Comptant l'aigua que va caure l'any passat, enguany s'ha fet la previsió, acte a acte, de què farem en cas de pluja. En la previsió, s'ha tingut en compte, especialment temes de seguretat i les possibilitats d'un espai alternatiu cobert. Així el sopar popular o l'arrossada es traslladaran al pavelló 11 de setembre però els concerts de l'espai barraques, el correxutxes o el correxarrups es mantindran o s'anul•laran perquè no hi ha cap espai municipal que reuneixi les possibilitats d'aforament i seguretat.

 

Festa 2.0

A través de twitter, facebook i Instagram tothom qui ho vulgui podrà estar informat minut a minut de tot el que passi a la festa (@Muntanyetes i Senyoreta Muntanyetes). Dos col•laboradors de ràdio Sant Celoni seran els encarregats d'acompanyar a la Srta Muntanyetes arreu i explicar-ho a la xarxa. També s'anima a tothom a convertir-se en cronista de la festa enviant els comentaris via twitter #FMsantceloni.

 

Ampliació de l'horari de les terrasses de bar

Les nits del 5 al 6, del 6 al 7 i del 7 al 8 de setembre amb motiu de la Festa Major, els establiments de pública concurrència de Sant Celoni que disposin de llicència municipal per a instal•lar terrasses podran perllongar l'horari de les terrasses fins a les 2 de la matinada, gaudint, a més de mitja hora més sobre l'horari de tancament per tal de dur a terme el seu desallotjament (durant la qual no podran servir-se consumicions, ni admetre clients a la zona de terrassa).

 

Lliure accés (no pagament) a totes les zones d'estacionament limitat (zona blava)

Del dijous 4 de setembre, a partir de les 12 del migdia, fins el dissabte 6 de setembre, fins a les 8 del vespre hi haurà  accés lliure (no pagament) a totes les zones d'estacionament limitat en temps (zones blaves) del municipi per facilitar els actes  i la circulació durant la Festa.

 

Aparcament de la Forestal tancat a partir del 1 de setembre per muntar la Fira

La ubicació de la Fira d'atraccions serà l'aparcament de la Forestal.  Per aquest motiu, el pàrquing de la Forestal romandrà tancat a partir de les 6 del matí del dilluns 1 de setembre, coincidint en l'inici del muntatge de la fira i s'obrirà a partir del dia 16, quan estigui tot desmuntat.

 

El cartell guanyador de Festa Major amb un doble missatge

L'artista celoní Garci ha estat el guanyador del concurs de cartells d'enguany. Segons en Garci, “aquest cartell està concebut com a homenatge a totes les pesrones que hi ha al darrere de la festa (treballadors, colles, entitats...) i també com a joguina ja que és un retallable”. El cartell també té molta ironia “ja que amb els temps que vivim, a falta de diners, cal que hi posem imaginació i molt per part nostre”. El mateix artista està sorprès de la gran acceptació del cartell.

 

Tota la informació a www.santceloni.cat/festamajor

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina