21/03/2013

L'Ajuntament promou la Memòria històrica amb una campanya de recollida d'informació sobre Sant Celoni entre la República i la postguerra (1931-1949)

La informació recollida es donarà a conèixer en el marc d'unes jornades sobre la Memòria històrica que tindran lloc durant les Festes de Sant Martí al mes de novembre

guerra civil espanyolaL'Ajuntament de Sant Celoni està recollint informació sobre l'època de la República, la Guerra Civil i la primera postguerra a Sant Celoni amb l'objectiu de fer un estudi sobre aquest període al poble. La informació recollida es donarà a conèixer en el marc d'unes jornades sobre la Memòria històrica que tindran lloc durant les Festes de Sant Martí al mes de novembre.

L'objectiu de la campanya de recollida d'informació és fer una llista de la gent que va morir a la Guerra Civil, tant al front com per la repressió de la reraguarda (anys 1936-1937), la repressió franquista (a partir de 1939) o a causa dels bombardeigs i les bombes. També s'està intentant esbrinar la gent que va marxar a l'exili (França, Mèxic...), els que van estar empresonats (a l'època republicana o en temps del franquisme), els que van estar en camps de concentració i de refugiats (a l'Estat, a França, als camps nazis), la gent que va ser desterrada del poble o que va patir la depuració... Es pretén documentar el procés de formació de partits i sindicats a la vila durant la República i en els anys previs, les persones que van formar part dels Ajuntaments i comitès de l'època, les activitats del Casal Català Republicà, de l'Ateneu Republicà o del Centre Popular en aquests anys...

Tothom qui tingui records que explicaven els pares o els avis, documentació, fotografies... pot trucar 93 864 12 13 o enviar un correu electrònic a l'Àrea de Cultura, promocio.cultural@santceloni.cat (Rectoria Vella, matins de 8 a 15 h) i deixar les seves dades de contacte.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina