Ajuntament de Sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25  |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71

Localització Cercar Facebook Twitter Instagram

Esglésies del Montnegre

Esglésies del Montnegre

Sant Martí de Montnegre
L'Església de Sant Martí de Montnegre havia estat centre de la baronia de Montnegre; el municipi s'anomenà fins a mitjan s. XIX La Baronia de Montnegre i comprenia, a més de Montnegre, Fuirosos, la Batllòria i Gualba. Els primers documents que en parlen són del 1022, quan l'església era la del castell de Montnegre, el qual pertanyia, juntament amb tota la jurisdicció, a la família Gualba. El nou temple va ser edificat a l'època del barroc, als segles XVII i XVIII. Té una sola nau coberta amb volta de canó, l'absis semicircular i dues capelles laterals que estan cobertes amb voltes de llunetes. Al davant hi ha la torre del campanar, que té la mateixa amplada que la façana, i està coronada amb merlets i una coberta piramidal.
Per aquestes mateixes contrades es troba l'ermita de Santa Maria de Montnegre. Construïda al segle XVIII, va ser derruïda durant la Guerra Civil espanyola i només van quedar dretes tres parets, fins que el 2009 va ser restaurada gràcies a una iniciativa particular.

Sant Esteve d'Olzinelles
Conserva alguns elements de la construcció romànica i la façana actual és del 1786; és d'una nau, dues capelles laterals (segle XVI) i un bell campanar d'espadanya sobre la façana. Adosada a la part posterior hi ha la rectoria, que és un interessant casal de finals del XVI o principis del XVII. En front de la façana, a pocs metres, hi ha el cementiri, encerclat per alts murs. Darrerament, l'esplanada de davant del conjunt de l'església de Sant Esteve s'ha convertit en el centre neuràlgic de la recuparada Festa Major d'Olzinelles, que s'escau el primer dissabte d'agost.

Sant Llorenç de Vilardell
L'església de Sant Llorenç es va contruir entre els segles XII-XIII, amb afegits del XV-XVI. És una construcció d'origen preromànic encara que no hi ha documentació de la capella fins l'any 1279. Consta d'una sola nau de planta rectangular dividida en tres trams, coberta amb volta de canó una mica apuntada i bastant irregular. Davant la façana hi ha un ampli porxo amb coberta de teula àrab, al capcer de la façana hi ha un campanar i la portada és de pedra amb forma rectangular. Fa pocs anys van apareixer diverses esquerdes que amançaven la seva integritat, i l'ajuntament va dur a terme un projecte de restauració que culminà el passat mes de febrer.

Sant Cebrià de Fuirosos
Situada en una de les fondalades obagues més característiques del Montnegre, l'església ja es coneix des del segle XIV, tot i que l'actual edifici, d'una nau amb dues capelles al costat del presbiteri, és posterior al 1560.

 

Tornar a Patrimoni

fitxer swf

 

Veure el mapa a pantalla completa

Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE TURISME SOSTENIBLE

Ajuntament de sant Celoni

Oficina de Turisme Can Ramis - Pl. de la Vila, 25   |  08470 Sant Celoni  | Tel. 93 867 01 71 | Contacta'ns
Pujar al principi de la pàgina