GENER 2020Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Mes anteriorFEBRER 2020Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Mes anteriorMARÇ 2020Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Mes anteriorABRIL 2020
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Notícies
Cuina: Fricandó de vedella amb camasecs
Un clàssic de la gastronomia de casa

Bosc, Cuina, Patrimoni

Durant aquest mes d'agost us presentem en aquest web una selecció de 10 passejades i itineraris, 10 receptes de cuina i 10 edificis del nostre patrimoni, una diferent cada tres dies. És una manera de proposar-vos activitats per gaudir d'aquest temps estiuenc, i alhora, de donar a conèixer la riquesa, varietat i bellesa del nostre bosc, la nostra cuina i el nostre patrimoni.

Cada any, el mercat de Sant Celoni edita un recull amb les receptes presentades al concurs "Del mercat a la taula" de la Diputació de Barcelona. Les quatre primeres receptes del mes han estat sel·leccionades en alguna de les dues edicions que s'han fet. Les altres pertanyen a diferents participants celonins. Una mostra, tot plegat, de la cuina del municipi.

BoletsIngredients (per a 4 persones)

  • 1 llata de vedella tallada
  • 5 cebes
  • 3 tomàquets
  • Bolets (sabateres, camasecs)
  • 1 farcellet d'herbes de salsa de pastor
  • 1 cullerada de farina
  • Un grapat d'ametlles i avellanes salades
  • All
  • Canyella
  • Conyac o vi sec
  • Sal, oli i pebre

Elaboració

En una paella amb oli enrossir una mica els talls de vedella i anar-los posant en una cassola. Un cop fregits, tirar-hi un raig de conyac i flamejar-los.

En la mateixa paella, fer un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet rallat, la salsa de pastor amb canyella, molt a poc a
poc. Quan està ben sofregit afegir-hi una cullerada de farina, remenar-ho una mica i afegir 1 litre d’aigua (més o menys) i fer-ho bullir tot una bona estona.

Colar el suc i tirar-ho a la cassola amb la vedella.

Saltejar una mica els bolets i afegir-los a la cassola, deixar fer xup–xup una hora, a poc a poc.

Gairebé al final afegir una picada feta amb unes quantes ametlles salades, avellanes i un gra d’all. Rectificar de sal i pebre.

 

Les Receptes del Mercat Municipal

Totes les propostes de Bosc, Cuina, Patrimoni

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat