Dimarts, 24 de novembre de 2020
NOVEMBRE 2020Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Mes anteriorDESEMBRE 2020Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Mes anteriorGENER 2021Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mes anteriorFEBRER 2021
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Pizza casera

Foto de https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/com-fer-la-massa-de-la-pizza/

Ingredients principals de la massa de la pizza

  • 1 kg de farina de força
  • 30 gr de llevat fresc
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal fina
  • 2 tasses i mitja d’aigua tèbia


Per fer la cobertura de la pizza hem de tenir:

  • Salsa de tomàquet
  • Formatge mozzarella
  • Pebre negre, orenga i alfàbrega
  • Ingrediens al gust (salami, pernil dolç, bolets, carbaçò, pinya...)


Fem la massa pas a pas
Fer la massa de la pizza no és un procés molt complex, però hem d’anar molt amb compte d’utilitzar les mesures exactes que indiquem a la recepta.
Comencem barrejant el llevat fresc amb l’aigua tèbia. Això sí! Aneu amb compte si finalment utilitzeu llevat en pols, ja que en aquest cas es remena junt amb la farina i no amb l’aigua. Com dèiem, barregem el llevat amb l’aigua fins que es dissolgui tot bé. Agreguem també la sal i l’oli i remenem una mica més.
Quan tinguem aquest punt, col·loquem la farina en forma de volcà sobre el marbre o sobre una fusta i aboquem la barreja de l’aigua al forat d’aquest volcà. Ara arriba el punt clau, pastar! Pastem molt i molt bé la massa fins a aconseguir que tot estigui ben integrat i la massa tingui una textura adequada.
Aleshores, estirem la massa i la dividim en 4 racions, les quals hauran de reposar per separat uns 45 minuts per tal que pugi la massa.
Quan passi aquest temps, ja tindrem llesta la massa de la pizza!

Foto de https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/com-fer-la-massa-de-la-pizza/Fem la cobertura
Ara toca que estenem la massa i comencem a col·locar tots els ingredients per la cobertura. Fiquem primer la salsa de tomàquet amb les espècies a la base. Després col·loquem els ingredients escollits i, finalment, la mozzarella. Si ens agrada molt el formatge també hi podem afegir formatge ratllat a sobre de la mozzarella. 

Enfornem la pizza durant una mitja hora a 170ºC, tot i que el temps és relatiu! Ens hem de fixar en les vores de la pizza i en el formatge, i quan les vores estiguin daurades i el formatge ben desfet, la pizza ja estarà preparada!

Bon profit!!!

 
Imprimir Versió per imprimirCompartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat