Els formularis
Digues la teva, decideix cultura!
Dissabte 26 de gener: Jornada participativa per millorar la vida cultural de Sant Celoni i la Batllòria

Jornada participativa Decideix culturaPer millorar la vida cultural de Sant Celoni i la Batllòria cal disposar d'un Pla d'Acció municipal. Dissabte 26 de gener de 9.30h a 13h ens trobarem a la Sala Petita del Teatre Ateneu en una jornada de treball oberta a tothom: entitats, associacions i persones a títol individual que vulguin fer aportacions i propostes.

Per una bona organització és necessari realitzar una inscripció (data límit 20 de gener) a través d'aquest formulari i escollir en quina taula de treball participar:

1. Entitats i participació ciutadana: entenem aquest primer eix com la vessant més social de la cultura que té per objectiu treure el màxim profit dels recursos i serveis culturals dirigits a la ciutadania: com es pot promoure i donar suport al teixit associatiu? Com es pot afavorir el treball en xarxa entre entitats? En quins àmbits/temes cal afavorir i treballar en clau de participació ciutadana?

2. Creació artística i producció: en aquest cas reflexionarem en favor de les manifestacions artístiques (amateurs o professionals) com a element de centralitat de la vida cultural del municipi: quins sectors i àmbits de creació artística cal estimular, es poden treballar en el territori? Com es poden treballar i potenciar els diferents sectors creatius? Quins espais creatius cal crear, potenciar...?

3. Memòria i patrimoni: a Sant Celoni el patrimoni arquitectònic té un gran potencial amb efectes a nivell d’identitats cultural. El patrimoni natural en destaca amb dos dels més extensos parcs naturals de la demarcació de Barcelona: com es pot estimular el coneixement i la recerca del patrimoni local? Quin aprofitament o ús social han de tenir els elements del patrimoni local?

4. Públics culturals: la creació de públics és un mitjà important per crear l’hàbit de consum cultural al a ciutadania. Els públics culturals són essencials per afrontar el desenvolupament cultural del municipi i el territori: com arribem a tots els públics? Quina oferta cultural cal oferir o potenciar? Què vol dir descentralitzar l'oferta cultural i com cal fer-ho?

5. Desenvolupament territorial: com a capital del Baix Montseny, el desenvolupament territorial ha d’esdevenir un eix central que potenciï les singularitats del municipi a través d’un turisme generador de riquesa que cerqui línies de cooperació entre els municipis més propers: com han de contribuir els elements identitaris en el desenvolupament econòmic local? Quina ha de ser la relació amb els pobles més propers? Hem de treballar en clau Baix Montseny? Quina és la relació amb els visitants dels parcs naturals?

*
*
*Taula de treball que voleu participar
*De quin àmbit o sector provents?
Cliqueu per veure l'ajuda *
He llegit i accepto la política de privacitat

Informació publicada el 10 de gener de 2019
Subscripció al butlletí Programació A l'Ateneu
Subscripció al butlletí Programació familiar
VO Altrium
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat