Publicacions
Ateneu

El Teatre Ateneu també se´ns omple de festa!!

Diumenge, 9 de setembre:

a les 11 de la nit: BALL DE NIT amb l´Orquestra Costa Brava

Dilluns, 10 de setembre:

a les 6 de la tarda: CONCERT DE FESTA MAJOR

a les 11 de la nit: BALL DE NIT amb l´Orquestra La Principal de la Bisbal

Dimarts, 11 de setembre:

a les 6 de la tarda CONCERT DE FESTA MAJOR, i seguidament BALL DE FI DE FESTA amb l´Orquestra Marina


ORQUESTRA COSTA BRAVA

La cobla es fundà el 1956, per tant aquest any arriben als 50 anys, Noces d´Or, amb tal motiu s´ha enregistrat un disc que conté diverses sardanes que si són molt conegudes, són per això immensament populars, a més el treball discogràfic conté uns ballables per a cobla.
Així aquest disc conté aquestes obres: Bailarín i Panamà, dos ballables de Josep Saderra, Las abejas i En el bosque, dos ballables de Felip Cervera i les sardanes: Sota el mas Ventós de Jaume Bonaterra, Pau en el món i El noi de la mare,de Narcís Paulís, La Maria de les trenes, de Josep Saderra, tres sardanes de Vicenç Bou,Torroella vila vella, Record de Calella i Èxtasis, La nostra filleta, de Francesc Juanola, Tossa bonica, de Francesc Mas Ros, Isabel i Com tu la volies, de Florenci Mauné, Pep, Jaume i Joan,d´Alfons Miàs, que fou instrumentista uns anys d´aquesta cobla , dues obres d´un dels fundadors i molts anys representant, l´Emili Juanals, En Xavier i Maria Rosa. El disc conté també una sardana cantada, amb lletra de Vicenç Sabater i música de Joan Llobet, el seu títol: Catalunya Nord.
Bo i fent aquest breu comentari felicitem a tots els components de la Costa Brava que durant aquest mig segle han dut a terme una tasca musical i lúdica ben remarcable i encomiable.
Actualment aquesta formació musical està dirigida per Joan Vilanova i en el decurs d´aquests 50 anys l´han dirigida: Florenci Mauner, el primer, Jaume Ferrer i Emili Juanals.
La formació del 1956 era aquesta: Florenci Mauné, Joaquim Coma, Lluís Palet, Joaquim Ribas, Emili Juanals, Lliberat Juanals, Jaume Esteve, Josep M. Bofill. Josep Joli, Narcís Parés, Santiago Banyeres, Joan Bofill, Josep Morell i Josep Bastons.


ORQUESTRA LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

Assumir la direcció d´una cobla sobradament centenària (creada el 1888), institucional (Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya), reconeguda (Creu Sant Jordi) i abastament popular (número 1 en sales i places de concert des de pràcticament la seva fundació) era un repte que vaig acceptar l´any 1992 amb la seguretat i confiança que, tot i la meva joventut, els meus companys havien dipositat en mi.
La solidesa i respectabilitat dels directors que m´han precedit (Conrad Saló i Josep Cassú dirigiren la cobla i la dignificaren durant gairebé seixanta anys) i el nivell de professionalitat dels antics components de la Principal ens esperonen i gairebé obliguen a mantenir i enaltir la qualitat de la cobla.
S´ha optat per una línia molt clara: JOVENTUT i QUALITAT. Amb una mitjana d´edat força baixa i amb l´experiència que ja tenim tots, volem elevar el nostre llistó i contribuir no solament a dignificar la sardana i la música per a cobla, sinó també a intentar augmentar la qualitat cultural del nostre país.
Francesc Cassú, director.

Components
FlabiolPere RabassedaTrombóGabriel Duch
TiblesLluís Pujals
Gabriel Castelló
FiscornsJosep Malonda
Joan Manel Margalef
TenoresJosep Gispert
Jordi Parrot
ContrabaixJoan Xandrich
TrompetesAlbert Font
Josep Ramón Prats
Ramón Mora
DireccióFrancesc Cassú

orquestra la Principal de la Bisbal

Dissabte, 30 de gener de 2010
Liquidació d'articles de les botigues del cente de la vila
Informació publicada l'1 d'agost de 2007
Subscripció al butlletí Programació A l'Ateneu
Subscripció al butlletí Programació familiar
VO Altrium
Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat