Escut Ajuntament

Agenda
Dissabte, 12 de maig de 2018  -  11 h matí

Calderes Escola PallerolaBiomassa Sant CeloniA Sant Celoni apostem per la biomassa

L'Ajuntament de Sant Celoni aposta per la biomassa com a font d'energia renovable en substitució del gas i es treballa amb l'objectiu d'implantar-la a d'altres equipaments pels seus beneficis ambientals, socials i econòmics. Des d'aquest curs 2017/2018, la biomassa és la font d'energia per la calefacció i l'aigua calenta a les escoles Josep Pallerola i Soler de Vilardell i des del 2012 del Centre de Dia Indaleci Losilla. Això vol dir que el 13% de la potència que es necessita  per la calefacció i aigua calenta en equipaments municipals a Sant Celoni ja és d'origen forestal (estella de fusta).

Perquè és bo pel medi ambient

  • És una energia renovable que no contamina l'atmosfera amb CO2. La combustió de biomassa produeix aigua i CO2, però la quantitat emesa d'aquest gas (principal responsable de l'efecte hivernacle) queda compensat pel CO2 que prèviament ja han captat els arbres durant el seu creixement, abans d’esdevenir fusta.
  • Promou una millor gestió dels nostres boscos: dona sortida a la fusta de menys qualitat, millora l'estat del bosc i fa disminuir el risc d'incendi
  • Les cendres resultants de la combustió es poden utilitzar com a fertilitzant.

Perquè genera llocs de treball  

  • Per aconseguir 10.000 tones de fusta es calcula que es necessiten 11,5 llocs de treball directe (9,5 en tala i desembosc, 1 transport, 1 estellat) i 33 d'indirectes (instal·ladors de calderes, manteniment, distribució pèl·let.)
  • Afavoreix el desenvolupament del món rural i suposa una oportunitat per al sector agrícola

Perquè estalviem diners

  • La previsió d'estalvi a l'Escola Pallerola és de més d'11mil euros l'any.
Gas0,073 €/kWh
Estella0,029 €/KWh

Les calderes de l'Escola Pallerola
Són dues calderes de 150kW que funcionen amb estella i que garanteixen calefacció i aigua calenta. La instal·lació és doblada per millorar la seguretat davant possibles fallades. El sistema de control és individual de cada espai per aconseguir una millor confortabilitat i eficiència.

Lloc: Escola Josep Pallerola