26/02/2015

Primera trobada de famílies del programa d'acompanyament lector LECXIT

L'activitat va consistir un laboratori de lletres i imatges sobre les guardes dels àlbums il·lustrats i els llibres d'artista

LECXIT laboratoriEl passat dissabte 21 de febrer va tenir lloc a la biblioteca l'Escorxador la primera trobada de famílies, infants i voluntaris que participen al projecte LECXIT (Programa d'acompanyament lector). L'activitat va ser un "laboratori de lletres i imatges" a l'entorn de la descoberta d'un element clau en els àlbums il·lustrats i llibres d'artista: les guardes dels llibres. Va ser una activitat molt dinàmica i formativa que ajuda a traslladar el gaudi de la lectura per grans i petits.

L'objectiu del programa LECXIT és incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

Aquest és el segon curs que es realitza amb la participació d'infants de l'Escola Soler de Vilardell. En total són 5 parelles lectores, que es troben un cop per setmana a la sala infantil de la biblioteca per desenvolupar les sessions de lectura. Aquest projecte està obert a la resta d'escoles del municipi que els hi pugui interessar.

Per aquest curs 2014-2015, es va signar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Celoni i la Fundació Jaume Bofill per la implantació del programa el LECXIT, acompanyament lector, a Sant Celoni i la Batllòria. Aquest conveni ha permès rebre formació, assessorament i compartir experiències en relació al projecte. El mes de novembre es va realitzar la formació sobre La importància del rol del mentor i diferents estratègies i recursos per treballar la lectura, a la qual hi van assistir unes 19 persones que van quedar molt satisfetes.

Per ser voluntari/a d'algun programa educatiu no cal tenir una formació específica, només cal saber correctament el català i tenir ganes d'incidir en l'educació dels infants i de crear amb ell un espai de confiança. Si disposeu de temps lliure i voleu col·laborar en algun projecte de voluntariat educatiu per al curs 2014-2015, podeu contactar amb la Rectoria Vella trucant al 93 864 12 13, o bé, enviant un correu electrònic a educacio@santceloni.cat

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina