Inici / Educació / Escola Bressol Municipal "El Blauet" / Santa Cecília - Setmana de la música

Per què música?

Una de les grans possibilitats que ofereix la música és que ens permet comunicar-nos i apropar-nos als nostres nens d'una manera molt especial, facilitant així la creació de vincles afectius, imprescindibles en el procés de desenvolupament. Així mateix, la música influeix en el procés d'aprenentatge dels infants ja que a partir d'aquesta els més petits poden:

  • Augmentar  la seva capacitat de memòria, atenció i concentració.
  • Aprendre una manera d'expressar-se.
  • Introduir-se en els sons i els significats de les paraules.
  • Interactuar amb el seu grup d'iguals i amb els adults.
  • Estimular la seva imaginació i creativitat.
  • Evocar records i imatges, aconseguint així enriquir el seu intel•lecte.

Tal com va dir Leonard Bernstein: “La música puede dar  nombre a lo innombrable i comunicar lo desconocido”.

Davant d'aquesta gran influència , a l'escola bressol municipal El Blauet, celebrem la setmana de la música en honor a Santa Cecília, patrona dels músics!

 

D'on ve Santa Cecília

Santa CecíliaEl 22 de novembre es celebra el Dia de la Música en honor de Santa Cecília, la seva patrona. Segons la tradició cristiana, Santa Cecília va morir màrtir l'any 230. Santa Cecília era una jove donzella que predicava el cristianisme pels carrers de Roma. Valerià i Tiburci, els seus germans i seguidors, van ser arrestats i decapitats. Cecília va enterrar cristianament els cadàvers, raó per la qual també va ser detinguda i forçada a renegar de les seves creences. Davant les negatives de la donzella, Almaci va ordenar que morís ofegada a la banyera de casa seva. Els guàrdies romans van preparar una gran foguera amb la intenció d'asfixiar la jove, però segons explica la llegenda, la santa va passar dos dies tancada al bany cantant alegrement enmig d'una fumera insuportable. Finalment, va ser decapitada.

Durant més de deu segles, Santa Cecília va ser una de les màrtirs més venerades pels cristians, i l'any 1594 va ser nomenada Patrona de la Música pel Papa Gregori XIII. El dia del seu naixement va esdevenir Dia de la Música.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina