Inici / Participació

Plataformes i òrgans de participació ciutadana

L'Ajuntament de Sant Celoni promou la creació i l'activitat de diferents plataformes i òrgans de cooperació amb entitats de la vila, obertes a la participació ciutadana. Si hi Cooperació al desnvolupamentvoleu participar, aquí en teniu un recull, agrupades per àmbit d'activitat:

  • Atenció ciutadana 
    L'Ajuntament  disposa d'un Servei per atendre Suggeriments, Incidències i Reclamacions, l'IRIS. Des que es va posar en marxa, el 2007, constitueix el canal directe per recollir reclamacions i suggeriments de la ciutadania i gestionar-ne la seva resolució. Per utilitzar aquest servei es pot fer:
  • Sessions del Ple municipal
    Com és costum, abans de l'inici d'una sessió del Ple, l'alcalde dóna la paraula a les persones i entitats  assistents perquè puguin expressar la seva opinió sobre qualsevol tema d'interès municipal.
  • Solidaritat
    Coordinadora d'Entitats Solidàries: Està formada per 12 entitats i persones voluntàries que treballen en diferents projectes de cooperació i de solidaritat, tant aquí com en altres països (Ajuntament de Sant Celoni, Associació Al Madaa- Horitzons, Associació d'Equatorians de Sant Celoni, Associació de senegalesos “Oudiodial”, Càritas, Cor de Maria, Creu Roja, GRIMM, Nicat, Mans Unides, Palau Solidari-Baix Montseny, PROIDE, Trup de Nassos, i persones voluntàries). Es reuneixen cada primer dilluns de mes de 2/4 de 8 a les 9 del vespre a l’Àrea de Comunitat (pl. Josep Alfaras, 6). Contacte: diversitat@santceloni.cat
  • Festes
    ParticipacióComissió de la Festa Major: Els representants de les entitats de la vila i els particulars que ho vulguin poden participar cada any en la preparació de la Festa Major de setembre, a partir del més d'abril. Es constitueixen diverses comissions (Correxarrups, Correxutxes, Barraques, Concerts, Jove). Contacte: cultura@santceloni.cat o al 93 864.12.13 (+ info)
  • La Batllòria
    Consell Territorial de Poble de la Batllòria: Es tracta d'un òrgan participatiu format per persones majors de 16 anys a títol individual, un/una representant de les entitats de la Batllòria, un/una representant de la Junta de compensació de Royal Park, un/una representant de l'associació de veins de la Batllòria i un/una regidor o regidora de cada un dels partits polítics amb representació municipal. S'organitza en comissions que es reuneixen un cop al mes. (+ info)
  • Educació
    Consells escolars de centre: Cada centre educatiu disposa d'un òrgan de participació on es troben representats tots els col·lectius que intervenen en la comunitat educativa (+ info)

    Consell Escolar Municipal: és un òrgan de participació, consulta i assessorament de la comunitat educativa del municipi de Sant Celoni en temes d'ensenyament i educació. Els seus membres són elegits pel Consell Escolar de centre per un un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys. (+ info)

    Comissió de les AMPA i agents educatius
    : És la Comissió de treball formada per les AMPA dels centres educatius de Sant Celoni que s'encarrega de coordinar les activitats extraescolars del municipi. (+ info)

    Comissió d'activitats d'estiu
    : És la Comissió de treball formada per les AMPA i entitats del municipi que organitzen activitats d'estiu. (+ info)

    Comissió socialització i reutilització de llibres
    : És la Comissio de treball formada per les AMPA i escoles del municipi que socialitzen llibres de text. (+ info)

    Comissió d'orientació a ESO
    : És la comissió de treball formada per tutors/es, professionals de serveis educatius i tècnics municipals que s'encarrega de coordinar i planificar l'orientació educativa i professional al municipi. (+ info)

    Voluntariat educatiu: Són un seguit de projectes educatius promoguts, amb caràcter de voluntariat, dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Celoni i que és fruit de la responsabilitat social dels ciutadans i ciutadanes de Sant Celoni per millorar i transformar el seu entorn immediat. (+ info)
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina