Inici / Medi Ambient i sostenibilitat / Pla d'Estalvi Energètic

L'Ajuntament de Sant Celoni està aplicant un Pla d'estalvi energètic per reduir el consum i la despesa en l'enllumenat públic i els equipaments municipals.

En una primera fase s'ha previst actuar sobre l'enllumenat públic, que suposa el gruix més important de la despesa energètica.

Aquests darrers mesos, tècnics municipals han estudiat amb detall les més de 80 pòlisses (contractes) d'enllumenat públic de Sant Celoni per a determinar quines mesures es poden aplicar a cada una d'elles per a reduir al màxim possible el consum elèctric. Per això, i en funció de les possibilitats de regulació de cada un dels quadres elèctrics d'enllumenat públic, s'aplicaran mesures combinades com la reducció del flux lluminós o la desconnexió selectiva de punts de llum. Aquestes mesures s'han anat aplicant de forma progressiva i garantint sempre la seguretat del trànsit de vehicles i de vianants.

Els primers resultats confirmen una reducció del consum del 26,2% i un estalvi econòmic d'un 16,5%, tenint present l'augment de tarifes sofert, i una reducció de l'emissió a l'atmosfera de 51,5 tones de CO2 (vegeu notícies de l'11-04-2013 i de l'01-02-2013)

(imatge 1)

En una segona fase s'actuarà sobre les oficines municipals i els equipaments públics, com ara les instal·lacions esportives i les escoles, on es pot estalviar energia mitjançant l'aplicació de plans d'acció energètics i, també en molts casos, a través de la col·laboració ciutadana.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina