09/07/2013

Passejades d'estiu (i III): L'aiguamoll de les Llobateres

Un aiguamoll a la conca mitjana del riu Tordera
Us proposem tres passejades per conèixer o redescobrir el patrimoni natural i històric-artístic de la vila aquests dies d'estiu: l'aiguamoll de les Llobateres, l'itinerari pel centre de la vila i la ronda Tordera-Pertegàs, les dues darreres presentades recentment.

Les Llobateres

La zona humida de les Llobateres és el resultat de l'activitat d'explotació i restauració d'una gravera situada dins el terme municipal de Sant Celoni. Aquest espai natural ha generat un paisatge de ribera excepcional i un interessant punt d'observació de flora i fauna d'ambients aquàtics a la plana al·luvial de la Tordera.

El paisatge i la fauna
La vegetació de la ribera de les Llobateres està construïda per formacions arbòries de salzes, gatells, freixes, oms i verns. També hi ha comunitats helòfites com el bogar i el canyissar. La presència d'una zona humida d'aquestes dimensions permet que molts ocells aquàtics, com l'ànec de collverd, el bernat pescaire, la fotja o la polla d'aigua, entre d'altres, trobin hàbitats favorables per alimentar-s'hi.

Plànol les LlobateresEntre ells podem trobar el blauet, espècie considerada vulnerable com a conseqüència de la destrucció d'espais lligats a masses d'aigua. A l'espai de les Llobateres s'ha volgut potenciar la seva presència i la d'altres ocells de ribera com l'abellerol o l'oreneta de ribera amb la creació de talussos prop de l'aigua on poden nidificar-hi.

Una zona humida amb aquestes característiques és significativa per a nombrosos amfibis, rèptils i petits invertebrats aquàtics que hi troben refugi, i com a abeurador per alguns mamífers.

 

Més informació:

Les Llobateres Les Llobateres

 

Passejades d'estiu (I): Itinerari pel centre de la vila
Passejades d'estiu (II): La ronda Tordera-Pertegàs
Passejades d'estiu (i III): Aiguamolls de les Llobateres

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina